Alcoholvrije cocktailrecepten

Of je nu thuis iets wilt drinken of naar een bar gaat, alcoholvrije cocktails kunnen heerlijk en veilig zijn. Deze alcoholvrije drankjes zijn een geweldig alternatief voor alcohol, maar ze missen niets van de feestelijke sfeer van een cocktail.

Een alcoholvrije cocktail bestaat meestal uit vruchtensappen, shrubs, siropen en bitters. Je kunt ook gearomatiseerde siropen toevoegen voor extra zoetheid.

Probeer voor een leuke twist eens verse muntblaadjes te gebruiken in je alcoholvrije cocktail. De muntblaadjes en het limoensap geven het drankje een muntsmaak die erg lijkt op de klassieke mojito.

Een andere populaire optie is komkommerwater. Dit spa-goedgekeurde drankje bootst de met pekel gekuste martini na, maar bevat geen alcohol. Het is een zeer verfrissend drankje, dus een goede keuze voor een niet-alcoholisch drankje.

Er zijn vele andere recepten die u kunt proberen, zoals een virgin pina colada. Virgin pina coladas kan worden gemaakt met ananassap, kokosmelk, en bevroren stukjes ananas. Als u het feestelijker wilt maken, serveert u de cocktail in een margaritaglas met een feestelijk zoutrandje.

Andere opties zijn sprankelend druivensap. Grapefruitsap en appelcider zijn twee andere ingrediƫnten waarmee je een alcoholvrije cocktailbar kunt bouwen.

Een andere drankoptie is een mocktail op basis van appelcider. Mike Spence, drankendirecteur bij verschillende bars, gelooft in “creatieve mocktails”. Zijn signatuur is de Cinnamon Apple Cider Squeeze, een mix van appelcider, grapefruitsap en sinaasappelsap.

Translated with DeepL